Κρασί, Τσίπουρο, Ηδύποτα, Νερό

Η υβριδική ποικιλία σταφυλιού με το όνομα Ιζαμπέλα» (ζαμπέλα) παράγεται κυρίως στα ορεινά της Άρτας. Ενδείκνυται για την παραγωγή τσίπουρου, το οποίο είναι εξαιρετικά αρωματικό και με ισορροπημένη επίγευση.

Κάθε χρόνο το φθινόπωρο πραγματοποιούνται γιορτές Τσίπουρου και Κάστανου στα γραφικά ημιορεινά χωριά της Ροδαυγής και των Πιστιανών προκειμένου οι κάτοικοι να τιμήσουν και να χαρούν τη σοδειά τους. Εκτός από τα “κλασικά” προϊόντα της για τα οποία είναι ευρέως γνωστή, η περιοχή της Άρτας παράγει εξαιρετικής ποιότητας ούζο και ηδύποτα, ενώ το νερό που εμμφιαλώνεται στην περιοχή έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις γεύσης και ποιότητας. Τέλος, στα ορεινά της Άρτας παράγεται επίσης εξαιρετικής ποιότητας κρασί, από ποικιλίες cabernet και merlot.